Anmeldelse af Debbie Shapiros bog: din krop afspejler dit sind

juli 16, 2006 0 Af ViggoJ

Bogen er delt op i 3 dele

 

Første del: jagten på mening midt i kaos

 

Der fortælles at krop og sind almindeligvis anses for at være to adskilte systemer, som for det meste fungerer uafhængigt af hinanden.

Vi giver kroppen mad, vand, motionerer for at holde os i gang. Tilsvarende giver vi sindet forskellige intellektuelle opgaver og udfordringer og underholder det med forskellige former for ideer og tanker.

Til tider ved vi godt at krop og sind påvirker hinanden ved f. eks. Eksamen skræk, ophidselse, nervøsitet og lignende. Men når det gælder mere alvorlige ting som sygdom af forskellig art med fysiske årsager er det ofte at vi glemmer sindet og dens indvirkning på problemet.

 

Debbie giver i sin bog let tilgængelige øvelser på, hvordan man kan teste tankernes virkning på den fysiske krop og, det virker. Inden du er nået særlig langt i bogen har Hun formået at overbevise dig om at du er i gang med at lære noget der kan ændre din tilværelse mærkbart, hvis du vil, og har brug for det. Der skrives, hvordan stress som oparbejdes i sindet kan virke negativt på kroppen og give alvorlige komplikationer. Der serveres flere historier om, hvordan det kan begrænse ens virkelige ønsker i livet og ved at forandre det kan det ligeledes opløse begrænsningerne så du kan komme videre med det der er vigtigt for dig.

Der fortælles om genetiske betingede dårligdomme, miljøbestemte, og mysteriebestemte, og der gives god forklaring på, hvordan krop og sind indbyrdes påvirker hinanden så nu tales der om kropssindet.

 

Anden del: kropssindets helende kraft.

 

Sindets kraft er enorm. Den samme kraft som kan undergrave eller svække vores helbred, kan også give styrke og helbredelse. Der fortælles om at sindet kan påvirke kroppens immunforsvar og nedkæmpe bakterier der er skadelige og, hvordan du gennem en øvelse i bogen kan påvirke kropstemperaturen. Dette afsnit fortæller om helbredelse gennem sindet og at skabe indre ro og balance. Den lærer dig om negative bekræftelser og deres skadelige indvirkning på kroppen og, hvordan du kan ændre det til positive bekræftelser der kanaliserer energien i en anden retning og omprogrammerer negative tanker til positive.

Dernæst får du gode værktøjer til kreativ visualisering som er noget der virker når du først er kommet i gang med det. Du lærer indre bevidst afslapning og meditation og der er rigeligt med kvalificeret vejledning.

Der fortælles om mange forskellige alternative behandlingsformer og drama, klovneri, musik og sang om udtryksfuld bevægelse som dans, kampsport, yoga, tai chi og qi gong.

Der er helt sikkert noget for enhver smag.

 

Tredje del: sådan er kropssindet.

 

I dette kapitel udforskes kroppen fra top til tå. Der gives en forklaring på, hver del af kroppens funktion, hoved, hals, skuldre, albuer, hænder, ryg, bagdel o. s. v. at kroppen er en helhed, hvor hver del er forbundet med de andre, og kommunikationen strømmer hele vejen igennem.

Dernæst beskrives en lang række dårligdomme (sygdomme) om sindets indvirkning på det. Denne tredje del kan også bruges som opslag når man måske rammes af en dårligdom, så får du indsigt i årsag og, hvordan du kan medvirke til at komme ud af dårligdommen igen. Faktisk er det, når du har læst bogen, et værk du kan bruge igen og igen, den kan give megen god viden, og med din egen erfaring du kan få uendelig gavn af den.

Til slut beskrives også chakra – systemet.

 

Dette er en bog jeg varmt kan anbefale til både terapeuter bevægelseslærere og menigmand/kvinde

Den er god at ha´ og ikke mindst bruge. Den er velegnet til studiegrupper i bl. a. selvterapi og personlig udvikling og indsigt.

 

Tak for det Debbie.

 

Venlig hilsen

Viggo Jørgensen

Medlem nr. 2 i clairvoyantforeningen