Anmeldelse af Poul Harringtons bog

august 11, 2010 0 Af ViggoJ

Anmeldelse af Paul Harringtons bog:

Hemmeligheden for Teenagere.

Jeg har læst hemmeligheden af Rhonda Byrne, og var i perioder begejstret for indholdet ligesom jeg har været det for mange andre tiltrækningsbøger, bl. a. undskyld, dit liv venter på dig, og mange mange andre.

Nu, hvor jeg læser hemmeligheden for teenagere, har jeg i baghovedet, om jeg vil give eller anbefale bogen til mine to teenager børnebørn. Det tror jeg ikke jeg vil, nogle gange kan jeg fornemme at en eller anden Amerikansk fanatisk nar står og råber som en anden misforstået religiøs helligdom der vil tiltrække skarer af unge og stikke dem blår i øjnene uden at vide, hvad han (m/k) har med at gøre udover at måske, at rage en masse penge til sig.

Der findes et væld af lignende bøger, så efter min mening er denne her ikke nødvendig. Hvis jeg skal give det videre til de unge, hvad jeg gerne gør, skal det være på en mere logisk, psykologisk måde og på et åndeligt plan. At meget af det man gerne vil tiltrække, måske kræver hårdt arbejde og nogle gange nederlag. Her er det vigtigt ikke at give op, men finde løsning for at komme videre. Teenagere er enormt følsomme, derfor er det vigtigt at, hjælpe og støtte dem i de processer de skal igennem, de skal skabe egen erfaring og opbygge selvtillid og selvtillid og atter selvtillid og vide de er gode nok præcis som de er, og at deres tilværelse er utrolig vigtig, og uden dem ville verden se totalt anderledes ud.

Jeg er meget ambivalent overfor bogen der giver mange historier om, hvordan det er lykkes at ændre tilværelsen for sig selv, så som at blive O L guldvinder, andre får ændret deres karakterer fra 03 – 13 Taller (gl.skala) på alle fag, og andre historier som er langt væk fra virkeligheden i min verden. Det der bekymrer mig mest, er at man kan helbrede sig selv. Godt nok – tænk positivt, det kan hjælpe dig et langt stykke hen af vejen. Men er du syg? Så gå til lægen!

Oven på den svada, vil jeg gerne gøre opmærksom på at hemmeligheden for teenagere også fortæller, at uanset hvordan dine resultater bliver, så er det rigtigt, for du har selv tiltrukket det.

I bogen er der mange citater fra bl. a. forfatteren til Hemmeligheden the Secret. Der står mange ting som kan gøre en glad og give gåpåmod til at arbejde med tiltrækning. Jeg har ca. 1,5 meter bøger der omhandler emnet.

Min fornemmelse for denne bog er, at teenagere lige så godt kan læse the Secret af Rhonda Byrne frem for denne, der er ikke meget nyt at hente.

Mvh.

Viggo Jørgensen